P-Centrum: Toewijding en Innovatie 

Gepubliceerd door: P-Centrum Nederland
Partners

P-Centrum is veel meer dan alleen een organisatie voor arbeidsdeskundig onderzoek en re-integratie. Onze inzet gaat verder dan de reguliere werkzaamheden, en we zijn voortdurend bezig met het ontwikkelen van nieuwe initiatieven en het aangaan van waardevolle samenwerkingen. Hier volgt een verhaal dat een glimp geeft van onze brede waaier aan activiteiten. 

In een wereld waarin zware beroepen met eenzijdige handelingen een grotere belasting vormen voor medewerkers, zijn wij bij P-Centrum vastberaden om oplossingen te vinden. Daarom hebben we het product HATtrick ontwikkeld in samenwerking met Achterhoek in Beweging. HATtrick is speciaal ontwikkeld om medewerkers in zware beroepen te ondersteunen en hun werkbelasting te verminderen. Met behulp van innovatieve methoden stelt HATtrick hen – door een combinatie van arbeidsdeskundige onderzoeken en ontwikkeling in veelzijdig bewegen – in staat om hun werk op een fijnere en gezondere manier uit te voeren waardoor zij het op de dag langer vol houden en de carrière kunnen verlengen. 

Daarnaast zijn we initiatiefnemer van een ambitieus project in samenwerking met een grote groep landelijke bedrijven en onderzoeksinstellingen. In het kader van het ZONMW-project, genaamd “Lerend Netwerk Bedrijven 2e spoor”, werken we samen aan het verbeteren van de re-integratiekansen van werknemers die niet in staat zijn om terug te keren naar hun oorspronkelijke functie. Door de krachten te bundelen, delen we kennis, best practices en expertise en zijn we op weg om duurzame werkplekken te creëren om zo een kwalitatief betere en snellere oplossing te bieden voor deze uitdagingen. Het is een landelijk project en we hebben voor een pilotregio gekozen Noordoost Brabant / Midden Gelderland. Er zijn nog mogelijkheden om hier aan deel te nemen. 

Om de impact van ons werk verder te vergroten, onderzoeken we welke bedrijven en sectoren willen deelnemen aan het MDIEU-programma. Dit is een subsidieprogramma van SZW en richt zich op het vergroten van duurzame inzetbaarheid. Door nauw samen te werken met geïnteresseerde bedrijven en sectoren, streven we ernaar om de inzetbaarheid van medewerker te vergroten. We hebben verschillende interventies om bedrijven hierbij te helpen. De regeling gaat open op 1 september en sluit op 30 november. 

Bij P-Centrum geloven we sterk in de kracht van kennisdeling en persoonlijke groei. Daarom bereiden we ook regelmatig workshops voor onze klanten voor, met specifieke thema’s die relevant zijn voor hun re-integratie en professionele ontwikkeling. Een voorbeeld daarvan is hoe medewerkers met psychische klachten door kunnen blijven werken en wat daarbij de rol van de leidinggevende en de HR medewerker is. 

Door waardevolle informatie en praktische tips te delen, ondersteunen we onze opdrachtgevers bij hun persoonlijke, professionele groei en optimalisatie in de samenwerking. We zijn ook vaak een 

vraagbaak bij de uitdagende situaties waarmee een werkgever mee te maken krijgt. Meestal een kleine moeite voor ons en fijn voor onze contactpersonen bij onze opdrachtgevers. 

Naast deze initiatieven, bouwen we ook waardevolle samenwerkingen op met diverse intermediaire organisaties. Door onze krachten te bundelen met partners uit verschillende branches, kunnen we een breder scala aan diensten aanbieden en onze klanten nog beter van dienst zijn. Deze samenwerking stelt ons in staat om onze expertise te delen en te vergroten, zodat we samen een positieve impact kunnen hebben op het leven van mensen. 

Terwijl we ons blijven inzetten voor het welzijn van onze klanten en de mensen die we bedienen, bouwen we ook onze organisatie verder uit. We investeren in talent, creëren nieuwe functies en zorgen ervoor dat we onze diensten voortdurend kunnen verbeteren. Door te blijven groeien en innoveren, kunnen wij onze klanten altijd de beste mogelijke ondersteuning bieden. 

P-Centrum: ook een verhaal van betrouwbaarheid, innovatie en onderbouwde groei. We zijn vastberaden om een positieve impact te hebben op het leven van mensen, en we blijven ons inzetten om nieuwe wegen te verkennen en waardevolle samenwerkingen aan te gaan. 

Heb je een idee of vraagstuk? Op zoek naar funding voor de ontwikkeling op het terrein van duurzame inzetbaarheid? Wil je graag bij ons aan de slag als re-integratiespecialist of AD-er? Bel gerust, we maken graag tijd voor jou.