Spreker: Laura Jacobs

Lezing: Sociale veiligheid op de werkvloer

Het bieden van een veilige werkomgeving is cruciaal voor iedere organisatie; hierbij denken we al snel aan de fysieke veiligheid zoals werkinstructies, PBMs, de RI&E en overige arbeidsmiddelen, maar hoe staat het met de sociale en psychologische veiligheid op de werkvloer? Psychologische en sociale veiligheid is essentieel voor de mate waarin een werknemer zich beschermd, begrepen en geaccepteerd voelt. De leidinggevende heeft een belangrijk rol in het positief beïnvloeden van het klimaat rondom psychologische en de sociale veiligheid. Dit vereist een bepaald leiderschapsgedrag. Om de veiligheid op de werkvloer te vergroten is inzicht nodig…. hoe? Laat je inspireren tijdens deze kennissessie. Schrijf je nu in!

Over de spreker

Laura Jacobs

Als Arbeids- en organisatiedeskundige begeleid ik organisaties doelgericht om echt goed te worden in risicobeheersing daarmee verhogen we de bevlogenheid en de productiviteit van werknemers zodat de organisatie succesvol kan zijn in  verandertrajecten op het snijvlak mens, arbeid en organisatie. Ik
richt me met name op de effecten van de arbeid en het (mentale) welzijn van werknemers. Bij voorkeur met de focus op preventie.