Medewerkers helpen gezonde keuzes te maken

Gepubliceerd door: Robidus Blog

Vitaliteit en leefstijlcoaching worden steeds normalere onderwerpen voor werkgevers om mee aan de slag te gaan. Maar hoe zorg je dat je ook effect bereikt? Liefst zonder grootscheepse acties die lange beleidstrajecten vragen? Deze vijf tips kunnen meteen nieuwe inspiratie geven.

  1. Zorg dat je kleine verbeterstappen stimuleert, geen grootse veranderingen. Zo laat je mensen het vertrouwen opbouwen dat ze kunnen veranderen.
  2. Focus op wat er goed gaat bij de medewerkers en wat lukt, op het gebied van gezonde keuzes maken. Stel jezelf de vraag: waarom lukt dit? En wat kunnen we daarvan leren / vaker toepassen?
  3. Vergeet slaap en ontspanning niet als belangrijke aandachtsgebieden. Wie vermoeid en overprikkeld is, gaat ook niet meer bewegen of gezond eten klaarmaken.
  4. Mensen doen wat ze in hun omgeving zien. Ook afbeeldingen helpen daarbij! Wat hangt er aan de muur in jullie bedrijfsrestaurant? (Was het je al opgevallen dat de artikelen op deze site ook altijd voorzien zijn van foto’s die gewenst gedrag oproepen? Ook bij het maandelijkse contentpack krijg je hier suggesties voor.)
  5. Benoem per doelgroep specifiek welk gedrag je nastreeft. Ga vervolgens na wat er nodig is aan motivatie, capaciteiten en gelegenheid om dat gedrag ook te vertonen.