Sprekers: Nina van Knapen, Jean Paul Remmelzwaan

Lezing: 'Mastering the waves (of life)'


In een wereld waar de drukte van alledag vaak overweldigend kan zijn, is stress uitgegroeid tot een alomtegenwoordige uitdaging. Hoe hard we ook ons best doen, veel van ons blijven zitten met het gevoel dat we tekortschieten in ons werk en ons sociale leven. Ruim een derde van de beroepsbevolking ervaart op dagelijkse basis stress- en spanningsklachten, en burn-out is beroepsziekte nummer één in Nederland. Dat moét en kan anders, vinden Nina en JP. In deze interactieve lezing nemen zij je mee in hun unieke aanpak om stress, spanning en burn-out het hoofd te bieden: surftherapie. 

Tijdens de lezing verkennen Nina en JP hoe deze houding niet alleen op het water van toepassing is, maar ook in ons dagelijks leven. Zij leggen uit wat surftherapie precies inhoudt en hoe het ons kan leren om de golven van stress en tegenslag op een gezonde manier het hoofd te bieden. Zij noemen dit ook wel ‘Mastering the waves (of life’). De sessie biedt niet alleen een kijkje in de wetenschap achter surftherapie, maar geeft ook praktische tips om de surfersmentaliteit toe te passen in de dagelijkse praktijk. 

Meer over Saltwater Souls

Over de sprekers

Nina van Knapen en Jean Paul Remmelzwaan

Nina van Knapen en JP Remmelzwaan zijn de oprichters van Saltwater Souls – een programma dat surftherapie biedt voor mensen met burn-out-, stress- en spanningsklachten. Als ervaren surfers én (psycholoog)trainers delen Nina en JP hun inzichten in hoe de surfersmentaliteit en de principes van het golfsurfen kunnen helpen bij omgaan met stress, spanning, en burn-outklachten.